День гідності та свободи України

Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року. Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.                    

В рамках відзначення Дня Гідності і Свободи у школі проведені виховні заходи, години спілкування для учнів 1-9 класів та організовано перегляд документального фільму "Революція Гідності. Як це було". Учні мали змогу побачити унікальні кадри та почути спогади очевидців та волонтерів, які перебували на Майдані під час тих визначних подій.

 

У шкільній бібліотеці відбулася виставка "Герої на вмирають", присвячена героям Небесної сотні.