Тиждень права

10 грудня людство відзначає Міжнародний День прав людини тому, що саме в цей день в далекому 1948 році було прийнято дуже важливий документ – Загальну Декларацію прав людини. Важливо, щоб кожна людина знала свої права, щоб ці права стали цінністю, визнаною і державою, і суспільством.

З метою підвищення рівня правової освіти та виховання в учнівської молоді ціннісного ставлення до суспільства і держави, формування вміння визнавати пріоритет прав людини, поважати цінності демократичного суспільства у Шульському НВК з 04 по 08 грудня 2017 року проходив Всеукраїнський тиждень права. У рамках тижня було проведено ряд заходів, котрі передбачали формування усвідомлення особистістю приналежності до української держави і народу, виховання громадянських якостей, розвитку свідомого ставлення до правил поведінки, виховання поваги до Конституції України та Законів держави.

08 грудня учні 9 класу  стали учасниками Всеукраїнського уроку «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Проведено конкурс «Казка і право» для учнів 4-6 класів. Учні 7-9 класів переглянули фільм на правову тематику «Станція призначення – життя». Для учнів початкової школи були проведені виховні години, круглі столи на такі теми: «Я мою право знати свої права», «Ти маєш право, дитино!», «Видатні правознавці України».

 

Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюються на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку.