Тиждень іноземних мов

Іноземна мова – це не просто навчальний предмет, це – скарбниця іншомовної культури. Процес навчання іноземної мови націлений на досягнення практичної мети - формування вмінь та навичок іншомовного спілкування, що означає засвоєння мовного матеріалу. Вчителі іноземної мови прагнуть до того, щоб учні використовували свої знання в спілкуванні, під час листування та читання різної літератури. Зберегти й розвивати інтерес до вивчення іноземної мови – це мета кожного вчителя.

Тиждень проходив у невимушеній атмосфері. Аби продемонструвати свій рівень знань  школярі брали активну участь у різноманітних конкурсах, виставках та змаганнях.

 Для учнів 1-3  класів були проведені змагання на найкращу розфарбовку літери. Для учнів 2-4 класів пройшов конкурс на найкращий робочий зошит. 

Наближаються новорічні свята і в переддень Нового року дітям хочеться повірити в казку. В очікуванні здійснення новорічних бажань, школярі вирішили написати листи Санта Клаусу англійською мовою. Тож, сподіваємось, що вони будуть всі неодмінно переглянуті шановним Сантою, та всі новорічні побажання та мрії здійсняться.

           15 грудня вчитель німецької мови Винник О.В. провела інтелектуальну вікторину «Найкращий знавець німецької мови»  між  учнями 5 і 6  класів. Під час виконання пізнавальних та цікавих завдань учні мали змогу розкрити свої інтелектуальні здібності, ерудицію та намагалися бути кращими. Як і в кожному конкурсі були переможці і переможені.

 

Тиждень іноземних мов проводився з метою розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативної компетентності учнів, формування позитивної мотивації щодо вивчення іноземної мови у школі. Варто зазначити, що проведення тижня іноземних мов не тільки поглибило знання з англійської та німецької  мов, а й стало джерелом позитивних емоцій, мобілізації творчих зусиль і, як наслідок, підвищило мотивацію до вивчення мови та культури іншої країни.